Вертикалното озеленяване и зелените стени са модерна тенденция в озеленяването, която все по-широко навлиза и в България. Резултат е от стремежа на хората да търсят зеленина, красота и досег с природата във все по-малко останалите зелени пространства, особено в големите урбанизирани територии.

Вертикалното озеленяване и зелените стени са красиво решение както в интериорното, така и в екстериорното озеленяване, затова и често се използват като акцент в озеленителните мероприятия.

Разработената от Флорекс ЕООД система за вертиклано озеленяване, предоставя възможност  за реализиране зелените мечти на Вас, нашите клиенти в още една равнина, съобразявайки растителния състав с Вашите представи за красота, носеща наслада.

Зелените стени се характеризират с топло и звуко изолиращи свойства, както и повишават количеството на кислород в околните пространства. Екстериорните зелени стени намаляват праховото замърсяване в градската среда, а съпътстващите водни площи на интериорните зелени стени влияят положително върху нивата на стрес  и нервно напрежение.

Вертикалното озеленяване, както и интериорните и екстериорните зелените стени дават възможност за разнообразни дизайнерски решения във височина. В зависимост от желанието на клиента те дават възможност за красиви решения в цвят и релеф, постигнати чрез видовете растителност използвана при тяхното изграждане.

Както и при традиционното озеленяване в хоризонтална равнина, вертикалното озеленяване започва с оглед на наличното пространство, разговори с инвеститора за уточняване на търсения желан ефект и проектиране на вертикалното пространство или зелена стена. След проектирането се осъществява самото изпълнение. Флорекс ЕООД се ангажира и с последваща поддръжка.

BulgarianDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianPolishRomanianRussianSerbianSpanishTurkishUkrainian