Производството на декоративната растителност  е част от предмета на дейност на Флорекс ЕООД вече 25 години. Постепенно ние разширявахме нашия разсадник, който се намира в централна България, в района на гр. Павликени, един от двата основни района за производство на декоративна растителност в България. На база дългогодишния ни опит сме селектирали и поддържаме видов състав, от широколистни и иглолистни дървета и храсти, който е най-приспособим за климатичните условия в България. Широколистните дървета, иглолистните дървета както и храстите, които отглеждаме, отговарят на приетия стандарт за качество.

Декоративната растителност, използвана за естетическо оформление на зелени площи се характеризира с изключително многообразие. Видовете иглолистни и широколистни дървета и храсти се различават по форма на листата, форма на короните, цвят на листата, цвят на кората, форма, цвят и охание на цветове, както и по форма, цвят и големина на плодове.  В публикуваните списъци сме представили основните видове декоративна растителност, които отглеждаме и продаваме. Имената на растенията са изписани на латински език. За по-добра визуална представа на предлаганата от нас декоративна растителност сме представили снимков материал. Количествата налични широколистни и иглолистни дървета и храсти се променят всеки един момент и затова не са публикувани на сайта. Според приетия и действащ стандарт, за широколистните дървета основен размер е обиколката на стеблото, за храстите комбинация от големина на контейнер и височина на растението, за иглолистните дървета е височината. В нашия разсадник отглеждаме и школувана едроразмерна (XXL) растителност.

При интерес от Ваша страна за определени видове и количества декоративни растения можете да се свържете с нас използвайки контактна форма или като ни се обадите на телефон 0888 415 013.

BulgarianDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianPolishRomanianRussianSerbianSpanishTurkishUkrainian